Vés al contingut

COMUNICAT 28/05/2011

28 Mai 2011

Comunicat de acampadapalamos
Divendres 27 de maig a les 20 h, una cinquantena de persones que manifesten públicament la seva indignació es trobaren a la Plaça Catalunya de Palamós seguint la convocatòria de suport a les acampades de Barcelona i Madrid, sota l’empara del moviment DemocràciaRealJa! Aquesta era la tercera trobada del col•lectiu que inicià les seves passes els prop passats dissabte i diumenge coincidint amb les jornades electorals municipals al mateix espai.
La concentració de divendres es podria dividir en tres parts:
– En una pantalla improvisada i mitjançant un ordinador es projectaren diferents vídeos de les càrregues policials del mateix matí a Barcelona, durant el desallotjament violent dels acampats a la Plaça de Catalunya. També fou projectat el divertit-educatiu-crític vídeo “Españistan” de Aleix Saló sobre l’origen de la crisi espanyola.
– Acabades les projeccions es procedí a fer una cassolada durant aproximadament uns quinze minuts.
– Finalment els presents a la plaça es constituïren en Assemblea per exposar lliurement opinions sobre el moviment i planificar les activitats immediates del col•lectiu. Aquestes són les propostes que es raonaren:
– Condemna unànime del desallotjament dels indignats de la acampadabarcelona a la Plaça de Catalunya d’aquella ciutat, per part de les forces de l’ordre (Mossos d’esquadra i Guàrdia urbana), denunciant expressament la desmesura repressiva i la violència vers els acampats que mantingueren en tot moment una actitud pacifica i fins i tot estàtica.
– Invitació a la participació dels presents en un dels pocs canals oberts actualment a la nostra vila per la participació dels ciutadans. Convocant als interessats a la reunió del Consell de Participació Ciutadana de Palamós que tindrà lloc el proper dimecres a les 20 h a Aula d’aprenentatge (Carrer Salvador Albert i Pey, 3 Palamós).
– Es presentà la web-blog: acampadapalamos.wordpress.com, com a eina de comunicació i informació dels Indignats palamosins i oberta a tothom. A la mateixa plaça es feu públic entre els presents la paraula de pas per poder-hi penjar informacions i articles. També s’aprovà per aquesta setmana que una persona seria la responsable d’enviar el comunicat de premsa als mitjans locals. I que, en cas que aquests demanessin a algú per entrevistar, el portaveu mai seria el mateix, d’acord amb els principis establerts.
– Convocatòria a la participació en la manifestació del proper diumenge 28 de maig a la mateixa Plaça de Catalunya de Palamós, amb motiu de la EUROPEAN REVOLUTION 29th MAY–ALL CITIES OF EUROPE. En una demostració de suport internacional al moviment dels indignats que s’està estenent per altres països com Itàlia i Grècia.
– També es comenta l’acció pacífica contra les entitats bancàries promoguda a traves de les xarxes consistent a retirar 155 o 150€ el proper dilluns dia 30 dels nostres comtes corrents (evidentment, qui ho pugui fer). A l’assemblea es comentà que en un comunicat del mateix dia DemocraciaRealYa! explicitava que aquesta no era una proposta sorgida d’aquest moviment. Finalment es decidí que cadascú era lliure, evidentment, de participar o no en aquesta acció contra els bancs i caixes.
– L’assemblea decidí tornar a convocar la concentració el proper divendres 3 de juny a les 20 h. amb els següents objectius:
– Pintura de pancartes a la mateixa plaça com a material de difusió del moviment.
– Xerrada per part d’un convidat o convidada de acampadabcn sobre la forma de funcionar del moviment.
– Cassolada.
– Assemblea de continuïtat.
Un cop acabada l’assemblea es recolliren tots els estris usats durant la concentració i… s’escombrà la plaça.
acampadapalamos 28/05/2011

Anuncis

From → General

6 comentaris
 1. lluisa permalink

  a l,acampada d palamós d divendres no varen ser tant educats ni va anar tant bé, no me sembla bé ni baixarse els pantalons ni tirar pedres, el vidre d la porta del carrer orient, 14, es va trencr d,una pedrada!!!!!

  • Primera notícia. L’acampada de Palamós es disolgué a quart d’onze de la nit pacíficament. I, evidentment, en cap moment d’acord amb els principis d’aquest moviment, s’ha incitat ni tant sols parlat de fer cap acció violenta. Altrament, és fàcil d’atribuir a aquest moviment qualsevol fet incívic com el que comentes. A més de convenient per aquelles persones que no el veuen bé, o senzillament, nèstan en contra.

 2. Roser permalink

  Un noi va fer fotos i va dir que les publicaria. On les`puc trobar?

 3. Pruneta Clow permalink

  Jo proposo quelcom millor que retirar diners el dia 30. Jo proposo que tothom abandoni la banca convencional i es faci de la banca ètica perque DISPOSA DELS MATEIXOS SERVEIS que la convencional amb la diferència que és justa, solidària, TRANSPARENT… financia projectes respectuosos amb el medi ambient, ongs, cooperatives…

  Hi ha molts, però amb la disponibilitat de tarja de crèdit i/o dèbit conec el meu, el TRIODOSBANK.

  Es pot anar a la oficina física, a Catalunya crec que només està a Bnc, però TOT, TOT, TOT funciona i PERFECTAMENT BÉ, per internet i per telèfon SENSE PROBLEMES.

  Es pot treure diners de la tarja desde QUALSEVOL CAIXER AUTÒMATIC SERVIRED SENSE COMISSIONS.

  L’única desavantatge que jo trobo, i tampoc és per tant, és que les transferències entre el trio i els altres bancs tarden un parell de dies, no són inmediates. Però crec que val la pena si fem complot a aquells bancs que financien armament i empreses fraudulentes entre altres.

  US ANIMO A QUE ABANDONEU LA BANCA CONVENCIONAL I US FEU DE LA ÈTICA! Això si que es un saboteig i això si que és CANVIAR LES COSES!

  http://www.triodos.es/

  • Shaktale permalink

   Està molt bé! Val la pena provar-ho i convidar a gent a que ho facin també! És molt interessant tot el tema de la banca ètica, gràcies per l’aportació Pruneta 🙂

 4. Pruneta Clow permalink

  ah! i la tarja és 100% BIODEGRADABLE. I potser us la suda però és molt important. Xq si hem de destrossar el planeta… xq lluitar ara i revolucionar-nos?

  Hem d’aprendre a generar menys residus si no volem acabar sota enderrocs o passats per aigua per catàstrofes “naturals” ex: Haití, Japó, Nova Zelanda, Lorca… i un llarg etcètera

  Entre altres coses…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: