Vés al contingut

Comunicat 3/06/2011

4 Juny 2011

Divendres 3 de juny a les 20 h, més d’una seixantena de persones tornen a manifestar públicament i participen en l’assemblea a la Plaça Catalunya de Palamós, en el que ha estat la quarta concentració en aquesta vila del moviment dels indignats. L’assemblea es reuneix al bell mig de la plaça i un palamosí, que ha estat participant des del primer moment en l’acampada de la plaça de Catalunya de Barcelona, explica a tothom l’estructura organitzativa i de funcionament del moviment i la dinàmica de les assemblees. Incorpora una idea: “A més de manifestar la nostra indignació amb el sistema polític i econòmic, que es demana des d’aquestes concentracions?” S’estableix un debat viu sobre la importància dels objectius globals o dels locals i de quins prioritzar en el treball de les assemblees. Finalment s’acorda de llegir i votar el document de mínims expressat en el Manifest de Sol (Madrid) que ha estat treballat i aprovat en xarxa entre diferents acampades de tot l’estat. S’entén que aquest és un document de mínims sobre el qual cada individu podria afegir un o més objectius, però el fet de estar consensuat li dona la força i la validesa de la majoria. Aquest és llegit i votat punt a punt. Desprès d’escoltar lliurament els comentaris a cadascuna de les seccions, aquest és aprovat per una immensa majoria.

L’assemblea continua amb el debat sobre la importància de cercar objectius locals com a base de treball de tot el grup. Es destaca la necessitat que aquests objectius i les possibles accions que d’ells es desprenguin estiguin perfectament treballats per evitar les fissures que les forces polítiques locals puguin aprofitar per desacreditar el moviment assembleari. Com a primer objectiu es decideix el de donar difusió al moviment per aconseguir una participació de palamosins i palamosines molt és important els divendres al vespre. Per la qual cosa es decideix:

– Creació i distribució el proper dimarts, dia de mercat, d’una fulletó convidant a les persones a participar en les concentracions de la plaça de Catalunya. Aquesta serà penjada en el bloc del moviment https://acampadapalamos.wordpress.com i impresa particularment per les persones que participaran a l’acció.

– Creació d’un perfil acampadapalamos a la xarxa social Facebook que permeti una més senzilla comunicació i difusió entre les persones. Deixant el blog com a espai per la publicació dels comunicats i altres documents.

– Convocar a tothom el divendres 10 de juny a les 20 h per la confecció de pancartes sobre roba que seran muntades en els punts estratègics de Palamós amb l’objectiu de fer molt més visible el moviment.

En un inici de pluja d’idees sobre activitats futures de l’acampadapalamos sorgiren les següents:

– Interacció amb les viles veïnes per contrastar els objectius locals i aprofitar-nos del treball conjunta.
– Projecció del film: V de vendetta, de James McTeigue. Per donar a conèixer l’origen de la màscara que s’està usant com a logotip en moltes de les acampades.
– Lectura pública i fòrum del llibre d’Stéphane Hessel “Indigneu-vos”.
– Fira de bescanvi d’objectes. Una nova, i molt vella alhora, forma econòmica de transacció de bens sense l’ús del diner. Com a mostra de que altres formes de Sistema són possibles.
– Conferències de personatges públics, pensadors, filòsofs,… sobre la realitat del moviment (per exemple Arcadi Oliveres,…)

Per acabar l’assemblea es creà una bossa de direccions de correu electrònic i telèfons de contacte d’aquelles persones que lliurament volien participar d’una forma més activa en les tasques organitzatives i d’acció.

Anuncis

From → General

2 comentaris
  1. Els comentaris ja apareixen automàticament sense haver de pasar el tràmit d’autorització de publicació. Les mans inexpertes no s’havien adonat del tema i demanen disculpes. Si teniu algun problemaamb el blog només ho heu de dir a acampadapalamos@hotmail.com . Gràcies.

  2. David permalink

    Bon resum!!! M’agrada el caire que comença a agafar això!
    Sento no haver pogut venir aquest divendres, el proper intentaré venir!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: