Vés al contingut

ACTA DE L’ASSEMBLEA DEL DIA 10-6-2011

11 Juny 2011

     Divendres 10 de juny, a les 20h, s’anava concentrant la gent a la plaça i en al voltant de tres taules amb retoladors i vinils es van realitzar algunes pancartes en el Taller que s’havia previst. A les 21h es va començar la reunió assembleària, la cinquena, amb unes quaranta persones participants. Es recorda com va anar l’última trobada i es passa a tractar algun dels temes urgents, principalment i per raons logístiques, l’organització de l’autobús per anar a la manifestació convocada per Democràcia Real Ja per lluitar contra les reformes laborals i les pensions, lleis injustes com les actuals llei electoral i hipotecària i reclamar els nostres drets. La manifestació es farà a Barcelona i també a Girona, es planteja anar-hi juntament amb gent de Palafrugell on diumenge concretaran l’organització de l’autobús. S’exposen preus, es debat la qüestió i es vota quantes persones hi anirien: 14 a BCN, 10 a Girona, 10 indiferent a BCN o Girona i 4 a Palamós. S’omple una llista i es coordinaran amb Palafrugell. Mirar Facebook.
     Va començar a ploure i vam entrar al bar Catalunya, passant a ser una trentena de persones. Un dels temes que van centrar l’assemblea va ser l’organització de comissions per poder treballar temes concrets i agilitzar les assemblees. Aquestes comissions són obertes a tothom i de moment són les següents: Difusió i internet: Laura A., Neus, Mariona, Marta, Xavi, Laura G. / Coordinació entre pobles: Neus, Jordi, Marta, Xavi / Logística: Janet, Idoia, Xavi / Organització assemblea: Toni, Xeke, Patty, Alexan, Marta / Activitats: Jordi, Patty, Laura, Alexan, Mario / Local: Miquel, Janet, Toni, Patty, Alexan. Cada comissió va buscar un moment per quedar i preparar quatre idees que s’exposaran a la propera assemblea.
     Hi va haver torns de paraula i debats. Mentre alguna persona proposava focalitzar el moviment en allò global, vàries van reclamar centrar-se en les necessitats locals en aquest moment de descentralització del moviment. Visualitzar les nostres indignacions locals, analitzant la cultura i altres aspectes a un nivell local, mitjançant grups de treball o comissió (ja creada). En Jordi destacava que temes globals són inabarcables i que allò local és primordial després de comentar la trobada amb indignats de Sant Feliu de Guíxols, on es pot anar a acampar per donar suport, i d’Olot. A més, cal recordar que estem a les beceroles i que ens hem d’organitzar bé, no hi ha pressa perquè anem lluny, allò decidit és millor fer-ho bé i seriosament que fer-ho per fer.
     El dimarts es va fer difusió al mercat i s’ha tornat a quedar (a les 10,30h a la Pl. de Correus) per repartir octavetes i parlar amb la gent, també sorgia la idea de recollir opinions i motius d’indignació de la gent, convidant a l’assemblea.
     L’assemblea acorda no fer res conjuntament el dia 11 a l’ajuntament, es va parlar de la proposta de reelecció amb llistes obertes.
     S’acorda que a les properes assemblees alguna persona expressi breument perquè està indignada.
     Cal organitzar-nos per aconseguir fer les coses que volem. Internet pot ser una bona eina, en principi creant grups de Facebook, encara que hi ha gent que no es mou amb internet i reclama trobades més directes. També es proposava fer debats per trobar socis per fer coses junts i compartir punts en comú. És important establir quins són els objectius que ens hem marcat, ja que pensem globalment, però actuem localment.
     Es presenta un nou projecte de llarg recorregut, la recuperació i dinamització d’un mas. Els propietaris han respost positivament a una proposta presentada amb anterioritat. Ara cal gent i idees per arrencar i consolidar.
Es convoca la propera assemblea el proper divendres, a les 21h. A partir de les 20h ja hi haurà activitats a la plaça (que s’ha de mantenir neta i atractiva) que s’haurien d’anar enriquint amb jocs per nens (assemblees infantils tb.), taules amb informació, llibres, tallers, recuperant la plaça com espai públic de tothom. Es pot embellir l’indret envoltant la plaça amb bandera de Palamós i plantant flors, etc.
     Aquesta és l’acta, si hi trobeu a faltar alguna cosa deixeu comentaris. Feu-ne també per fer propostes per introduir a l’ordre del dia de la propera assemblea.

Anuncis

From → Actes assemblees

5 comentaris
 1. La comissió d’Organització d’assemblees ha quedat dilluns a les 19h al Bar Catalunya.
  La comissió d’Activitats i la comissió de temes Locals quedarà el dimecres a les 20h al Punt Jove (si hi ha canvis s’anunciarà).

 2. Voldria matissar aquesta part de la redacció:”L’assemblea acorda no fer res conjuntament el dia 11 a l’ajuntament, es va parlar de la proposta de reelecció amb llistes obertes”. Ja que s’han juntat dues accions que no tenen res a veure. Primer, es va decidir de no concentrar-nos ni ser presents a l’Ajuntament de Palamós durant l’acte de constitució d’avui dissabte. Segon, l’activitat o acció de convocar una jornada per fer unes “re-eleccions municipals amb llistes obertes”, és una proposta a treballar amb el temps necessari per decidir quan i com fer-la. Es tracta d’una activitat gairebé de caire pedagògic per ensenyar als vilatans i vilatanes que existeixen altres camins dins de la mateixa democràcia que permeten aproximar i dedidir d’una forma més directa als representants municipals. La proposta es basa en els mateixos candidats de les darreres eleccions, per la qual cosa es podrà valorar d’una forma aproximada, la diferència entre els resultats proporcionals actuals i els directes a partir dels candidats més votats en les llistes obertes.

 3. Shaktale permalink

  Un detall, a la comissió de difusió i internet hi ha un nom equivocat, en lloc de Laura G. és Júlia G.

 4. idoia permalink

  Hola, sóc la idoia i tinc alguns dubtes

  .hi ha els mails i telèfons de la gent en algun lloc ?
  .com es fa per penjar coses a la pagina? A part dels comentaris, és clar.
  .com es poden fer propostes a les diferents comissions? Només a l’assamblea o a traves d’internet també? O és que no en vam parlar?
  Bueno, aviam si algu ho sap i em treieu de dubtes. Merci

  • Hola Idoia!
   els contactes estàn al correu acampadapalamos@hotmail.com . Si vols publicar alguna cosa al blog també ho pots enviar al mateix correu i ho posaràn, i si vols també reenviaràn als contactes el que vulguis difondre.
   De moment pots fer propostes a les comissions per internet … però si que s’hauria de crear un contacte més definit per cada comissió per fer arribar les propostes a cada comissio concreta.
   Avuí en parlarem a la reunió de la comissió d’organitzacions d’assemblees.
   Quan hi hagin novetats les comunicarem 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: