Vés al contingut

Acta reunió de l’assemblea dels Indignats de Palamós 15 de Juliol de 2011

21 Juliol 2011

Lloc: Plaça Catalunya.       Hora: 21,00

Ordre del dia:

1.- Resultat de la reunió amb l’Ajuntament
2.- Propostes de les comissions
3.- Confirmar data per anar a veure el Mas Gallardó
4.- Es comentarà la normativa de les intervencions en els plens
5.- Es confirmarà la xerrada amb l’Arcadi Oliveres
6.- Precs i preguntes.

1.- Resultat de la reunió amb l’Ajuntament

Jordi manifesta que les persones encarregades de parlar amb l’Ajuntament han intentat convocar una reunió amb l’Alcaldessa i estan pendent de parlar amb la secretaria i concretar una cita.

 2.- Propostes de les comissions

Grup de treball “performance”:

Les persones encarregades de preparar l’activitat de “performance”, expliquen una primera idea, la qual es debat portant-se a terme un intercanvi d’opinions i comentaris amb diverses aportacions.

Donat que aquesta activitat no està prou definida, es treballarà mes a fons en el grup de treball i es presentarà per l’aprovació properament.

Comissió global:

S’explica per part dels membres de la comissió els temes que s’han treballat aquesta setmana, els quals son:

  • Contactes amb altres assemblees de rodalies: Degut a que en una assemblea anterior, es varen anomenar unes persones per fer els contactes amb altres acampades i aquestes persones no han tornat a assistir a les reunions, es va considerar que des de la comissió de global es reprengués aquesta tasca. Una vegada iniciada, s’ha contactat d’una manera indirecta, amb una de les persones encarregades anteriorment, es tracta de la Marta,  la qual ens manifesta que s’han fet alguns contactes i que poden seguir fent feina, dons poden fer-la, però no poden assistir a les reunions per qüestions de feina.

Es decideix, per tant, parlar amb la Marta directament per tal de concretar la manera de fer-nos arribar aquesta informació per presentar-la a la comissió.

  • Assemblea general comarcal: Es proposa la preparació d’una assemblea general de les nostres comarques per tal de posar en comú idees i temes que s’estan treballant en altres poblacions. Un representant de la comissió manifesta la seva intenció de anar el proper dissabte a l’assemblea  de Girona per conèixer els temes que es tracten i donar-nos a conèixer.
  • Es presenta la possibilitat d’assistir a la fira del Decreixement que es farà el proper cap de setmana a Camps (El Bages) (http://energiadecreixent.wordpress.com ),a prop de Manresa. Dos persones manifesten la seva voluntat d’anar per veure quins son els temes tractats i transmetre’ls a l’assemblea.

3.- Confirmar data per anar a veure el Mas Gallardó

Es posposa la decisió del dia de la visita a la propera assemblea.

4.- Es comentarà la normativa de les intervencions en els plens        

Antonio explica que ha llegit la normativa del funcionament del ple i que per plantejar una pregunta s’ha de fer de la forma adequada al final del ple, quan l’alcaldessa obre el torn de participació, per tant, seria interessant l’assistència a algun ple per donar-nos a coneixer.

Es proposa, preparar les preguntes i conèixer el funcionament del ple, per tal de fer una intervenció amb força,poder introduir canvis en el sistema de funcionament de l’Ajuntament i fiscalitzar el funcionament de les decisions dels politics per part de la ciutadania, aconseguint per tant una democràcia mes participativa.

Antonio diu que donat que el proper ple es el dimarts vinent i desprès ja passem al següent que serà al Setembre, seria molt interessant poder assistir al mateix.  Per tant, s’aprova l’assistència i la realització d’una pregunta adreçada a saber per què sens han sostret tots els cartells i informacions que teníem a la Plaça de Catalunya. Es redactarà la pregunta i es penjarà a l’apartat de la comissió d’organització de l’assemblea per tal de que qualsevol pugui donar la seva aprovació o fer modificacions.

5.- Es confirmarà la visita de l’Arcadi Oliveres a Palamós

Un representant de l’Ateneu Palamosí, ens manifesta que la visita està confirmada pel dia 30 de Juliol a les 19:00 h, per tant, tal com es va acordar, nosaltres farem les accions de difusió i ells portaran a terme la logística de l’acte, com es el subministrament de cadires i resta d’equipament necessari .

6.- Precs i preguntes.

Tema arbre: S’obre el torn de paraula i la Conchi una ciutadana de Palamós, ens manifesta que al seu barri s’estan portant a terme unes obres de millora i que això comporta la retirada de un arbre que porta molts anys a la plaça. Els veïns han manifestat la seva voluntat de que aquest esser viu, que porta tants anys compartint la vida amb les persones del barri, no sigui arrencat. Per aconseguir això han parlat amb el tècnic de  l’Ajuntament que porta el pla de barris,  però sembla que aquest no mostra massa interès en salvar-lo, cosa que preocupa profundament a les persones que gaudeixen de la seva presencia.

Un membre de l’assemblea, manifesta la possibilitat de parlar directament amb la constructora que fa les obres i veure quins son els plans previstos per aquest arbre i en funció a la resposta, prendre una decisió d’actuació.

S’insta a la Conchi per que faci unes fotos i un text, explicant el per que es tant important que l’arbre continuï al barri, aquesta informació la pot penjar al facebook.

Tema carpetes Googledocs:  Txeke ha fet un repàs de les carpetes i ha creat una estructura de treball mes correcta. Per tant, insta a les comissions a que entrin a aquest apartat per tal d’aportar les seves informacions i utilitzar l’eina. Així mateix manifesta que la propera assemblea portarà el seu ordinador portàtil per mostrar el funcionament del mateix i així donar a conèixer-lo a les persones que no dominen aquest sistema.

Tema camisetes blanques: Es planteja la idea de fer unes camisetes blanques amb lletres de la paraula INDIGNATS, per tal de fer activitats amb les camisetes posades, etc. en David demanarà preu de les camisetes a la seva germana per tenir una idea de costos.

Sense res mes a parlar, es dona per tancada l’assemblea a les 23:24 h.

Anuncis

From → Actes assemblees

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: