Vés al contingut

Acta de l’Assemblea de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Palamós de 17 d’abril de 2012

18 Abril 2012

Lloc: Taverna del Portal (Plaça dels Arbres)

Dia i hora: 17 d’abril de 20 a 22h.

Assemblea PAH Palamós.

 1. L’Andrés explica als seus assistents el seu propi cas en que com a ciutadà particular s’ha pogut acollir a la llei concursal davant els seus deutes que afronta. Va portar al seu cas a un bufet d’advocats (Advocats del mar, de St. Antoni de Calonge). D’aquesta manera, si s’acull a la llei concursal s’evita l’embargament dels béns del particular. Una vegada s’admet que es pugui entrar en llei concursal, es té assegurat la no pèrdua dels béns que es podrien embargar pel deute contret. El deute queda vigent però el jutge és qui estableix quan s’ha de pagar mensualment en funció dels ingressos de l’afectat.

 2. Si es fa material Divulgatiu de la PAH Palamós, s’ha d’intentar que sigui quelcom senzill, divulgatiu i sobretot econòmic. A Girona, a cada reunió es posa una guardiola a cada assemblea i qui vol/pot hi posa el que pot. Estaria bé fer samarretes per vendre aquí i portar-les per les accions que es facin, però es proposa utilitzar aquí les mateixes que es fan servir a Girona, així es poden fer comandes més grosses i aconseguir millor preu.

 3. S’informa del correu de la PAH Girona (pahgirona@gmail.com) i es proposa obrir un correu particular de la pah Palamós (pahpalamos@gmail.com, es proposa agafar-lo com a direcció). La Idoia s’encarregarà d’obrir la direcció de correu i gestionar el compte de correu. Des d’aquest no correu es passarà tota la informació a la llista de correu dels de Palamós i s’informarà a tothom sobre les actuacions les actes de les assemblees i les informacions que puguin arribar des de Girona o Barcelona o altres PAH que puguin ser d’interès.
 4. Explicació dels fonaments de la PAH i de que és un grup de suport mutu entre persones, ajudar-nos a nosaltres mateixos a l’hora que ajudem als demés.

 5. S’informa de la bona notícia que a Girona una companya ha aconseguit la dació en pagament, que és l’objectiu al que aspirava.

 6. Avui marxava cap a Madrid des de BCN i Girona una representació de la PAH per parlar amb la central de Bankia, i tot i que en principi es parlava de demanar la dació en pagament, l’acció negociadora va encarada cap a obtenir el “lloguer social” en els casos a encarar en aquesta trobada. El “lloguer social” permetria evitar el problema que després de la dació en pagament la persona es queda al carrer i els pisos que es queden els bancs queden tancats durant anys sense fer-ne cap ús mentre hi ha gent al carrer.

 7. Un dels principals objectius de la PAH és aconseguir canviar la llei Hipotecària.

 8. Es reclama màxima actitud i compromís a tothom que pugui tant per a les accions, desnonaments, difusió d’informació (correu, facebook, twitter, web). És important la màxima implicació de tothom.

 9. Dilluns dia 16 (17h al col·legi d’advocats de Girona), es van fer unes jornades de formació per a treballadors socials on es va convidar a tots els treballadors de les àrees de Benestar Social de TOTS els ajuntaments de la província de Girona i només hi van anar 4 persones.

 10. Hi ha hora demanada amb l’alcaldessa per aquest proper dijous a les 11h del matí. Es planteja aplaçar-ho per tal que pugui assistir algú de la PAH Girona a la reunió.

 11. El proper divendres dia 20h hi ha acte a la central de Caixa Penedès (Vilafranca del Penedès). El tren que s’agafa és el de les 7h del matí de Girona. Es planteja sortir des d’aquí fins a Caldes de Malavella i agafar el mateix tren que els de Girona. No es pagarà bitllet de tren. Es queda a les 6h del matí a la Plaça Catalunya per marxar amb un cotxe cap a Caldes.

 12. Es farà també una jornada de formació també per a advocats, per això es demana a tots els afectats que donin les dades de contacte del seu advocat per tal que se’ls pugui convidar a aquestes jornades de formació. Un advocat ben format en aquests casos permet una millor defensa i dóna més recursos per sortir-ne bé del cas.

 13. Es donen algunes recomanacions als que assisteixen per primera vegada a l’assemblea de la PAH: “1. No pagar mai cuotes parcials, no serveix de res, més val guardar-se aquesta part per més endavant, ja que si el banc vol executar igualment el desnonament si no pagues la totalitat, poden fer-ho. 2. No recollir mai cap avís a correus procedent d’un notari (si és del banc o els jutjats si). 3. En el moment de recollir el “totxo” (contracte hipotecari+demanda judicial), el mateix dia s’ha d’aconseguir un advocat (d’ofici o particular) per fer les al·legacions ja que el termini és molt curt”.
 14. Es diu de fer una llista de direccions i telèfons que tingui tothom per si algú necessita suport “moral” o que es mobilitzi la gent, tinguem les direccions a mà per poder avisar.

 15. L’Anna Maria ens explica el seu cas flagrant en que s’està subhastant la seva casa per un deute de 8.000 € per culpa d’una fuita d’aigua a les canonades sota de la casa i per factures que van tardar més de un any i mig arribar a la propietària, pel que la demora en l’enviament de les factures per part de l’entitat subministradora (Sorea) va generar aquest gran deute i la impossibilitat de saber que hi havia aquesta fuita. La propietaria comenta que sap que hi ha interessos de persones properes a l’ajuntament per aconseguir aquesta casa i creu que hi ha hagut prevaricació ja que en cap cas se la va avisar d’aquests consums exagerats des de l’Ajuntament de Vall-llobrega. A part, ensenya rebuts d’imports de circulació del seu vehicle (un cotxe de gamma baixa) en que l’hi cobren més de 700 euros! Se l’hi recomana buscar un advocat per a defensar el seu cas ja que aparentment sembla un cas absolutament flagrant negligència i incompetència administrativa.

Es dóna per tancada l’assemblea a les 22:00h i es convoca la següent pel dimarts dia 24 d’abril (la propera setmana) a les 20h al mateix lloc (Taverna el Portal).

Anuncis

From → General

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: