Vés al contingut

5 raons per tornar a sortir al carrer el proper 12 de Maig: 12M

3 Mai 2012
Aquest comunicat ha estat consensuat entre diferents organitzacions i assemblees del 15M de Barcelona.

Sortim al carrer el 12 de maig en una manifestació popular, creativa i no violenta per seguir treballant cap a un 15 de maig a la defensa de les persones!

El 15 de maig del 2011, milions de persones vam començar un procés de canvi social, donant un senyal clar i inequívoc que no som mercaderia en mans de polítics i banquers, expressant de manera pública i massiva que la democràcia representativa actual està agonitzant. La classe política i els poderosos no han entès el missatge. Malgrat les creixents mobilitzacions i el clam del malestar del 99%, aquestes classes dirigents segueixen aprofitant la crisi per espoliar la riquesa comuna posant en risc la vida de les persones.

El capitalisme ha decidit cancel·lar la democràcia i ara ens governen els banquers. És evident que aquest 1% de la població és el crim legalitzat en el poder. El sistema de partits ens aboca al desastre i hem de ser el 99% qui prenguem les regnes del nostre destí. Exigim un nou poder constituent per recuperar la sobirania que ens pertany. Per això, el 12 i 15 de maig, després d’un any protestant sense resposta, tornem al carrer amb unes exigències legítimes i majoritàries convocant mobilitzacions per tot arreu i una vaga de consum.

Alguns ens hem organitzat i estem construint alternatives i solucions amb les nostres mans, però davant la repressió i els bloquejos que se’ns imposen des de les institucions ens veiem obligats a reivindicar uns punts mínims de supervivència, ja que s’està posant en perill la integritat de la població amb unes mesures inhumanes. Així doncs, per tal de garantir el dret a l’existència del 99%, exigim:

1. Ni un euro més per rescatar els bancs. Auditoria ciutadana del deute. No pagarem el deute il·legítim creada per aquells que van provocar la crisi.

2. Educació i sanitat públiques, gratuïtes i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis públics.

3. Repartiment just de la feina, salari digne i no a la precarització. No a la jubilació als  67 i retirada de la Reforma Laboral.

4. Dret garantit l’accés a un habitatge digne. Dació en pagament retroactiva. Parc d’habitatges de lloguer social. Promoció de cooperatives d’habitatge.

5. Reforma fiscal que permeti distribuir de forma justa la riquesa que produïm entre tots i totes. Renda Bàsica universal per a tothom.

Font:barcelona.democraciarealya.es
Anuncis

From → General

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: