Vés al contingut

CONSTITUCIÓ DE LA TAULA DE COORDINACIÓ PEL DRET A L’HABITATGE

8 Mai 2012

Fotografia Diari Ara

Hi havia com a assistents de totes les entitats i grups amb voluntat d’implicació: Ajuntament (l’Alcaldessa i la regidora de serveis socials), Un representant per a cada partit polític (excepte ICV que ha excusat la seva presència i el PP), El síndic de greuges de Palamós, l’assessor jurídic de l’Ajuntament, l’assessor d’acció social de l’ajuntament i membre de Caritas, membres de la PAH Palamós i membres de les Persones Indignades de Palamós. Els principals punts tractats en la reunió han estat els següents:

 – Cadascú ha presentat la seva visió del cas i de les problemàtiques que hi ha al respecte.

– S’ha parlat sobre la Iniciativa Legislativa Popular per la Dació en Pagament Retroactiva, l’Aturada dels Desnonaments i la Promoció del Lloguer Social i TOTHOM ha manifestat el seu suport a aquest objectiu i la màxima voluntat de col·laboració en la iniciativa. Al respecte, s’ha comentat que la voluntat de facilitar la difusió de la recollida de firmes de la ILP habilitant possiblement punts concrets per a aquesta.

– S’ha manifestat la voluntat de difondre els serveis que es poden oferir per part dels membres de la Taula de Coordinació pel Dret a l’Habitatge.

– S’ha recalcat molt que cada entitat o grup que forma part de la Taula ha de tenir clar el seu rol i no solapar-se, obtenint la màxima col·laboració entre tots els membres que formen la Taula.

– S’ha acordat establir protocols d’actuació per als casos que puguin aparèixer i com treballar en cada un d’ells, tant en el procés d’informació i la mediació amb els afectats.

– S’ha manifestat també la voluntat d’exercir pressió sobre totes les entitats bancàries que hi ha al poble per tal de treballar en la obtenció de Dacions en Pagament i lloguers socials.

– S’ha comentat que seria interessant també treballar des del servei d’habitatge per estudiar la viabilitat de recuperar els pisos buits i buscar una sortida a nivell de possibilitats de lloguer social.

Es valora molt positivament la voluntat de totes les parts de la Taula de Coordinació pel Dret a l’Habitatge per a tirar endavant aquest projecte i sobretot l’actitud de col·laboració màxima per part de tothom (ajuntament, grups polítics, moviments socials,…).

La reunió, si bé ha estat tantsols una reunió de constitució de la Taula es considera positiva fins al moment i després de l’experiència del cas d’en Pere Crosa, es valora molt positivament les accions directes que van fer des de l’Ajuntament per aturar el desnonament.

Si! Les persones Juntes Podem!

(PAH Palamós)

Anuncis

From → General

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: