Vés al contingut

Xerrada sobre consum col•laboratiu 17 de juny

12 Juny 2012

Ponent: Albert Cañigueral (fundador de ConsumoColaborativo.com), Senior Technical Marketingen ADB SA (AP), Technical Marketing Manageren Osmosys, Technical Marketing Manageren ADB Global i Digital TV R&D Manageren TVC Multimedia

Lloc: Passeig del Mar – Escenari Sardanes. Palamós

Dia: diumenge 17 de juny de 2012

Hora: 19

El Consum Col•laboratiu és pot definir com la manera tradicional de compartir, intercanviar, deixar, llogar i regalar re-definida a través de la tecnologia moderna i les comunitats Amb la recent crisi econòmica, aquesta tendència de posseir menys s’ha estès i ha arribat a l’àmbit dels béns materials. La gent s’hi mira més a l’hora de gastar els diners i observa quina mena de retribució, en quant a felicitat o necessitat coberta, aconsegueixen.

Consum Col•laboratiu, Economia Solidària o Economia de l’Accés són alguns dels termes utilitzats per descriure aquest moviment on l’accés prima davant la propietat. Els crítics argumenten que aquest moviment no és cap invent nou i es tracta simplement de màrqueting. Les principals veus que defensen el Consum Col•laboratiu no han deixat mai de reconèixer que no es tracta de cap idea nova però que la tecnologia actual permet fer-ne un servei molt més eficient.

 Tipus de consum col•laboratiu:

SISTEMES BASATS EN PRODUCTE: Pagar pel benefici d’utilitzar un producte sense la necessitat d’adquirir-lo(ex. compartir cotxe i lloguer P2P de cotxes entre usuaris). Aquests sistemes atrauen cada cop a un major nombre d’usuaris i el Bicing en seria un exemple.

MERCATS DE REDISTRIBUCIÓ: Redistribuir els béns usats o adquirits d’allà on ja no es necessiten cap a algun lloc o algú que sí que els necessita (ex. Mercats d’intercanvi i de segona mà). En alguns mercats els productes poden ser gratuïts (Freecycle), en d’altres s’intercanvien (thredUP, per a roba de nens) o es venen (eBay). Amb el temps, Redistribuir es pot convertir en la cinquena “R”, juntament amb Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Reparar.

ESTILS DE VIDA COL•LABORATIUS No només es poden compartir o bescanviar béns materials. Gent amb interessos comuns s’estan ajuntant per compartir i intercanviar béns menys tangibles com temps, espai, habilitats i diners (ex. préstecs entre particulars). Aquests intercanvis tenen lloc principalment a nivell local o de barris, on es comparteixen espais per treballar (Coworking Barcelona), jardins (Landshare) o espai per aparcar (ParkatmyHouse). A nivell més global, hi ha préstecs de diners entre particulars (Lending Club), lloguer d’habitacions a viatgers (Airbnb) o simplement deixar dormir a la gent a casa teva (Couchsurfing)

Anuncis

From → General

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: