Vés al contingut

Acta assemblea 26 d’agost de 2012

27 Agost 2012

Ordre del dia:

a- Activitats tardor-hivern

b- 15M i independència

c- 25S a Madrid

4.- Tema de discussió: els aparcaments de Palamós.

5.- Cartells i carta Eclipse.

a.- Es plantejen les activitats a la temporada tardor hivern. S’acorda de reduir les activitats a la xerrada mensual el quart diumenge de cada mes. La ubicació seria la mateixa: l’escenari de sardanes del Passeig del Mar i es canvia l’hora per les 12 del migdia. Caldrà de tota manera entrar a l’OMCA corresponent la possibilitat de disposar del PIJ (amb un aforament limitat a 40 persones) en cas de pluja o mal temps.

La primera xerrada està concretada amb un representant de la Plataforma en defensa del riu Ebre pel proper mes d’octubre. Tant en Ale com en Dav presentaren altres propostes que caldrà concretar. La Llu proposa de fer venir en Josep Pàmies per parlar del problema que hi ha entre les farmacèutiques i la producció i venda de plantes medicinals als herbolaris. La gestió es pot fer a través d’Aura de la CIC.

S’acorda també de mantenir les assemblees amb caràcter quinzenal. De manera que passat el setembre la primera serà el dia 13 d’octubre. No concretant-se el lloc i l’hora.

b.- Sobre els diferents documents que han anat apareixent a la xarxa sobre la compatibilitat entre el moviment 15M i l’actual febre independentista a Catalunya es decideix no prendre una postura com Assemblea de Palamós i que cadascun dels seus membres expressi o no els seus sentiments independentistes.

c.- Sobre el 25S Ocupa el Parlamento es va debatre força estona. En Jor havia enviat al correu del grup coordinacioacampada feia uns dies  el document de base dels organitzadors perquè les indignades poguessin conèixer la iniciativa d’arrel. Hores d’ara, a un mes vista, encara hi ha punts poc clars sobre la convocatòria i l’oportunitat d’aquesta. El tema resta a debatre en la propera assemblea que serà a pocs dies de la convocatòria.

4.- Sobre els temes de discussió en assemblea proposats feia un mes, s’ha fet una valoració. En l’assemblea del dia 11 s’havia proposat parlar del Pla Estratègic de Participació. Donada la migrada participació en aquella data es posposà el debat. Per l’assemblea present hi havia proposat el tema dels aparcaments a Palamós sobre el qual en Ale havia enviat un arxiu complet d’informació. Novament s’ajorna el tema tant pel nombre de persones presents, com pel desconeixement d’algunes d’elles del tema.

5.- Sobre la difusió de cartells dels actes en Jor explica que el conferenciant Xavier Besalú, ens havia felicitat per la difusió que s’havia fet de l’acte. Diferents persones conegudes s’havien posat en contacte amb ell per dir-li que havien vist anunciada la xerrada. També s’aprova imprimir els cartells a partir d’ara en color groc per la seva visualitat, a més de coincidir amb els colors del nostre logotip i el del 15M, segons en Dav.  S’acorda comprar un paquet de 500 A3 en color groc que s’encomanen a la mare de l’Ale, i que seran pagats amb els diners recollits amb els sobres anònims de les xerrades i cinema. En el recompte posterior dels sobres anònims de la xerrada es recolliren 43,28€, que estan anotats a l’arxiu Comptes Clars.

També es decidí d’entrar cartes personals a l’ajuntament de Palamós denunciant la publicitat del club Eclipse als espais publicitaris, murs, etc.. de la vila. En Jor envià una proposta de model modificable a voluntat que s’adjunta a continuació:

_________________________________, amb domicili al carrer ____________ número ____________ de Palamós, codi postal 17230, telèfon ____________ i DNI número _______________, i com a persona indignada del col·lectiu Acampada Palamós 15M us

 

EXPOSO QUE:

 

Durant tot aquest estiu els pocs espais lliures a la nostra vila on és possible enganxar cartells de difusió d’activitats culturals de les entitats palamosines han estat constantment ocupats per grans posters de l’empresa CLUB ECLIPSE – Night club de Mont-ras. Aquesta en una política  propagandística totalment agressiva, diàriament tapa qualsevol altra cartell que hi hagi en aquests espais. Els cartell sovint són encolats a aquests espais per evitar la seva possible retirada.

 

Generalment les entitats socials de la vila respectem els cartells col·locats, retirant els ja caducats i no ocultant mai un amb una data posterior. A més els cartells sempre són enganxats amb cinta adhesiva perquè sigui més fàcil poder-los retirar.

 

Entenc que una vila plena de cartells d’un night club que ha patit diferents tancaments judicials per prostitució, contra la llibertat de les persones, etc…, no és precisament la millor imatge que pot rebre el volgut turisme familiar que protagonitza la major part de l’activitat econòmica de Palamós

 

Entenc també que la difusió cultural i la publicitat són dues coses diferents. La segona té els seus canals de distribució professionals (panells informatius, empreses de publicitat, etc…). Les entitats socials fem un important esforç personal i econòmic organitzant, publicant i distribuint la informació dels actes que enriqueixen l’activitat de la nostra vila.

 

DEMANO QUE:

 

Es faci complir la normativa general o municipal, en el cas d’haver-ne,existent que faci referència a la publicitat en espais públics.

 

 

Palamós, 24 d’agost de 2012.

 

 

 

 

 

SRA. ALCALDESSA DE L’AJUNTAMENT DE PALAMÓS.

———–

 

Sense més temes es tancà l’assemblea fins el proper 8 de setembre.

Anuncis

From → General

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: